1. CARACTERISTICI GENERALE
EcoTrail este un eveniment outdoor cu caracter montan. Traseul se desfășoară pe poteci private de faneata si padure, pe drumuri comunale si forestiere, pe poteci turistice marcate, în arealul satului Moieciu de Sus din Comuna Moieciu, Judetul Brașov. Intreaga zona se afla la poalele Parcului Natural Bucegi, in destinatia ecoturistica “Poarta Carpatilor”.2. INFORMATII GENERALE
Evenimentul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort, pe baza declarației pe propria răspundere semnată la validarea înscrierii.Locuri disponibile:
EcoTrail: 100 de participanti
EcoStafeta: 10 de stafeta a 5 participanti
EcoFamily: 100 de participanti
3. DONATIA SI ÎNSCRIEREA
Înainte de a vă înscrie online, asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți cursa si/sau segmentul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive.
Prin Înscrierea la EcoTrail, participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul oficial www.ecotrail.ro, sunt de acord în totalitate cu acestea, sunt de acord să nu aibă solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.
Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul www.ecotrail.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație (recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor), iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.
3.1 VALOAREA DONATIILOR
Dreptul de Participare la eveniment se obtine prin efectuarea unei donatii catre CEM in vederea sustinerii unuia dintre proiectele fundatiei pe care organizatia le desfasoara in zona.Valoarea donatiilor este de
Înscrierile se realizează doar prin intermediul acestui website, secțiunea Înscriere.
Donatiei se poate efectua DOAR prin card bancar.
3.2 INSCRIERE “DONEZI SI PARTICIPI”
Pentru a fi considerate validate, Donatiile pentru CEM trebuie să fie efectuate astfel:
Pasul 1 – alegi cursa la care dorești să participi.
Pasul 2 – alegi varianta si marimea de tricou pe care o vei primi în pachetul de participare. Odată ales un produs, acesta va fi cel primit în pachetul de participare.
Pasul 5 – apasă butonul “Add to card” – acesta te va redirecționa către pagina de checkout.
Pasul 6 – completează datele necesare înscrierii – Nume, Preume, Telefon, Email, Echipa, Sex, Data nașterii, Localitate, precum și alte mențiuni, preferințe, dacă este cazul.
Pasul 7 – Verifică inca o data produsele adăugate în kit și datele introduse
Pasul 8 – Apasă butonul “Plătesc în siguranță” și efectuează plata cu cardul prin intermediul procesatorului de plăți securizat (comision 0%).
Înscrierea la eveniment va fi confirmată automat DOAR dacă ați efectuat DONATIA până la capăt, prin intermediul procesatorului de plăți!
3.3 PRINCIPIILE INSCRIERII
In cazul in care
doresti sa efectuezi o donatie pentru a sustine proiectele CEM, dar fara sa
participi la evenimentul organizat de catre CEM in 21.09.2019, o poti face
mentionand contul:
Cod bancar (IBAN):
Lei:
RO16 RNCB 0056 0094 6834 0001 deschis la BCR Agentia Piata Sfatului, Brasov
Euro: RO86 RNCB 0056 0094 6834 0002 deschis la BCR Agentia Piata
Sfatului, Brasov
Beneficiar:
Fundatia Centrul de Ecologie Montana
C.U.I. 11286529
cu mențiunea: “Fundatia CEM, Nume, Prenume, Proiect 'Conservare
peisaje agro-pastorale' ”
4. MODIFICAREA TRASEULUI DE CATRE ORGANIZATORI SAU ANULAREA EVENIMENTULUI:
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseul (traseu alternativ) evenimentului sau chiar de a anula sau amana evenimentul în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete) sau in alte cazuri speciale. De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amanarea competitiei poate intervenii si in functie de avizul dat de primaria Comunei Moieciu sau celelalte institutii competente.4.1 OPRIREA SAU RETRAGEREA DIN EVENIMENT:
Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un/o participant/ă în următoarele cazuri:
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.
Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin predarea la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii a numarului de concurs si a chip-ului de timing.
4.2 DESCALIFCAREA INTERVINE IN CAZURILE:
5. SIGURANȚĂ
Pe toată durata evenimentului circulația rutieră pe drumurile comunale din satul Moieciu de Sus NU va fi total restricționată.
Pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere, poteci marcate sau poteci nemarcate sau pe segmente fara poteca pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.
Orice accident în care sunt implicați participanții de la EcoTrail, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.
Participantii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii NU își asumă nici un fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.
Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor, care va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.
Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Acestea, in masura posibilitatilor, vor fi strânse de voluntari și aduse la cutia de Obiecte Pierdute.
6. PACHETUL DE PARTICIPARE
Pachetele de participare se vor ridica vineri, in intervalul orar 16:00-22:00, si sambata – de la ora 6:30 la ora 9:00, de la sediul CEM, in Moieciu de Sus 125.
6.1 PE CE VA PUTETI BAZA PARTICIPAND LA EVENIMENT
6.2 CE MAI TREBUIE SA AVETI IN VEDERE
Pachetul de participare se ridică doar personal pe 20 si 21 septembrie 2019 de către participantul înscris online, pe baza unui act de identitate și al înmânării declarației de participare la eveniment completata și semnata;
!!!! ESTE INTERZISA UTILZAREA BETELOR DE TREKKING SAU DE ALERGARE LA ECOTRAIL SAU LA ECOSTAFETA !!!!
7. PROGRAMUL EVENIMETULUI
7.1 RIDICAREA PACHETELOR DE PARTICIPARE se face după cum urmează:
VINERI, 20 septembrie 2019 – ora 16:00 – 22:00
SÂMBĂTĂ, 21 septembrie 2019 ora – 6:30 – 9:30
7.2 ȘEDINȚA TEHNICĂ
VINERI 20 septembrie 2019 ora 19:00,
7.3 STARTURI
EcoFamily sâmbătă 21 septembrie 2019, ora 10:30
EcoTrail sâmbătă 21 septembrie 2019, ora 10:30
EcoStafeta sâmbătă 21 septembrie 2019, ora 10:30
PREMIERE sâmbătă 21 septembrie 2019, ora 18:00
Timpi limita vezi mai jos descriere „TRASEE“
7.4 BINE DE ȘTIUT
În funcție de condițiile meteo sau evenimente nepravazute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.
Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemeni modificarea orelor limită de sosire în posturile de control.
Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.
Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish pe rutele indicate de catre organizatori.
În cazul apariției schimbărilor în prezentul program, acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: pagina de facebook, site-ul competiției, e-mail.
Ședința tehnică va avea loc în data de 20 septembrie 2019, la ora 19.00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la EcoTrail Moieciu de Sus. Locația ședintei tehnice este si zona de start/finish, Centrul de Ecologie Montana, Moieciu de Sus 125. In cazul schimbarii acesteia, ea va fi comunicată prin email și prin rețelele de socializare (Facebook și Instagram).
Absența participanților de la sedința tehnică din data de 20 septembrie 2019, ora 19.00, poate duce la necunoașterea unor informații vitale, care pot afecta negativ participarea la eveniment. Vă rugăm insistent să aflați cele comunicate de noi întrebandu-i pe ceilalți concurenți sau pe organizatori.
Inainte de Start – la ora 10.00 – va fi briefingul EcoTrail.
8. DESCRIEREA TRASEELOR
8.1. DESCRIEREA TRASEULUI ECOTRAIL
foarte dificil din punct de vedere al pregatirii fizice pentru fiecare participant!!
are cca 30 km lungime și 2900 m diferență de nivel in urcare
alterneaza 11 urcari si 11 coborari care variaza fiecare intre 100m si 400m diferenta de nivel
se adresează doar sportivilor cu experienta, celor foarte bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă, care au mai participat la curse de marathon montan si alpin
recomandam inscrierea la acest traseu persoanelor care au mai participat la EcoMarathon, Marathon Piatra Craiului si/sau Ciucas Marathon42K si au terminat aceste curse sub 7.30 ore.
!!!! ESTE INTERZISA UTILZAREA BETELOR DE TREKKING SAU DE ALERGARE LA ECOTRAIL !!!!
Timp limită intermediar 1 – la punct alimentare Hotel MISTRAL (18 km): 5ore (ora 15:30)
Timp limita intermediar 2 – la punct alimentare “Moiecel-Slow Food” (22.5km): 6ore (ora 16:30)
Timp limită de parcurgere a traseului 7 ore (FINISH la ora 17:30)
8.2 DESCRIEREA TRASEULUI - ECO STAFETA
Stafeta se compune din 5 membri. Minim doua fete, respectiv baieti.
Primii 4 membri ai unei echipe parcurg consecutiv fiecare cate doua urcari, doua coboarari din traseul EcoTrail si cel din urma membru cate 3 urcari si 3 coborari (vezi Harta Interactiva)
Noi incadram gradul de greutate drept “dificil” din punct de vedere al pregatirii fizice pentru fiecare participant al unei stafete in parte!
Traseul are in total cca 30 km lungime și 2900 m diferență de nivel in urcare
Traseul alterneaza 11 urcari si 11 coborari care variaza fiecare intre 100m si 400m diferenta de nivel
EcoStafeta se adresează sportivilor cu experienta medie, bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană care au mai participat la curse de marathon montan si alpin
recomandam inscrierea la acest traseu persoanelor care au mai participat si au terminat cursele de marathon la EcoMarathon, Marathon Piatra Craiului si/sau Ciucas Marathon42K (sau altele similare)
!!!! ESTE INTERZISA UTILZAREA BETELOR DE TREKKING SAU DE ALERGARE LA ECOSTAFETA !!!!
Timp limită intermediar 1 – la punct alimentare Hotel MISTRAL (18 km): 5ore (ora 15:30)
Timp limita intermediar 2 – la punct alimentare “Moiecel-Slow Food” (22.5km): 6ore (ora 16:30)
Timp limită de parcurgere a traseului 7 ore (FINISH la ora 17:30)
8.3 DESCRIEREA TRASEULUI - ECO FAMILY
drumetie de dificultate medie, are cca 16km lungime și cca 1000m diferență de nivel,
este recomandat iubitorilor de natura si peisaje montane agro-pastorale, alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking care doresc sa cunoasca mai bine zona si traseul pentru eventuale participari la editiile viitoare.
Timp limita de parcurgere a traseului: 7 ore (ora 17:30)
9. PUNCTE DE SUSȚINERE ALIMENTARE SI HIDRATARE
Pe Trasee se vor găsi
puncte de susținere
(hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi
vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.
Alimente in punctele de alimentare: Banane, Portocale, Lămâi, Mere,
Batoane, Cașcaval, Stafide, Apa.
Deși toate traseele sunt marcate foarte bine cu marcaje de semnalizare
permanente si cu bandă de semnalizare, vă rugăm ca în cazul în care nu mai
vedeți timp de câteva minute un semn de marcare, să vă întoarceți la ultimul
marcaj văzut și să continuați de acolo.
10. PRINCIPII DE RESPECTAT
toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării pachetului de participare și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior).
Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.
Declarația de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului;
Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 500 de locuri disponibile;
După 20.08.2019 nu se mai fac înscrieri;
Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Centrului de Ecologie Montana și paginii EcoTrail Moieciu de Sus.
În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs;
Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).
Conservarea naturii
Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la EcoTrail în viitor.
11. ECHIPAMENT
11.1 Obligatoriu
!!!!Nu vor exista pahare de unică folosință în posturile de alimentare și hidratare!!!!
11.2 Recomandat in functie de vreme ploioasa sau friguroasa:
În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu, comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.
Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul. Echipamentul poate fi verificat de către organizatori și arbitrii și în traseu, iar lipsa elementelor din echipamentul obligatoriu poate duce la descalificare.
12. CATEGORII SI PREMII
se premiază categoriile:
Anul acesta nu este anul premiilor acordate, deoarece dorim sa alergam de placere necompetitional. In anii urmatori se vor acorda premii la primii 5 finisheri din categoriile femei si barbati si primele 3 stafete.
Va câștiga cea/cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului, respectând regulile prezentului Regulament.
Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, premiile I si II se vor cumula si totalul va fi impartit la cei doi concurenti finisher.
Fiecare participant, chiar si cei care nu se incadreaza in timpii limita intermediar si cel final, primeste o diploma pentru parcurgerea numarului de urcari parcurse la eveniment.
ATENȚIE! Mentionam ca pentru cazul in care la editiile viitoare se vor acorda premii în bani, acestea se acordă doar prin plata bancara, dupa semnarea personala a valorii premiului in baza actului de identitate. Participarea la premiere este, de asemenea, obligatorie pentru primirea premiului in bani.
13. DESCALIFICARI
Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:
14. SUPORTERI
Este interzis suporterilor și spectatorilor să însoțească participanții în cursă mai mult decat o urcare, respectiv o coborare.
De asemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori.
Pe durata cursei fiecare participant trebuie să-și care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior.
!!!!Organizatorii pot penaliza/descalifica participanții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli!!!!
15. MEDIA/FOTOGRAFI
Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă, aceștia acceptă implicit faptul că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.
Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;
Pentru a spori șansele de a fi fotografiați, vă recomandăm ca în dreptul fotografilor să păstrați puțin distanța față de ceilalți concurenți.